NEVER STOP RUNNING

Marathon Sport er en løbebutik for løbere af løbere, uanset om du lige er begyndt eller er på eliteniveau. Vi ansætter udelukkende løbere, der kender og tester produkterne på egen krop. Vores butiksansatte dækker alt fra den, der løber tre gange om ugen til OL-kandidater med mere end 100 km i benene om ugen. På den måde kan vi også hjælpe alle typer af kunder. Flere i vores team har baggrund i fysioterapi, idræt eller lignende, men den vigtigste fællesnævner er, at alle i Marathon Sport elsker at løbe.

VEJLEDNING TIL LØBERE AF LØBERE

Ideen om Marathon Sport opstod en varm sommerdag i 1995 i Frederiksberg Have. Per Søndergaard, butikkens grundlægger, havde i en årrække løbetrænet på højere plan i klubben Sparta, og var blevet besat af at teste løbesko og -udstyr.

Den dag i Frederiksberg Have luftede han ideen for sin løbekammerat Lars om at kvitte sit daværende job som indkøber for et amerikansk firma og åbne en butik med kærlighed og ekspertise inden for løbeudstyr. Lars var fyr og flamme for at være med, og samme dag cyklede de to venner hjem til Lars og gik i gang med at planlægge. Navneforslagene var mange, men efter en kort diskussion faldt valget på Marathon Sport. Drømmen om en butik af løbere for løbere var skabt.

EN LOKATION DEDIKERET TIL KØBENHAVNS LØBERE

Mange familiemedlemmer og løbevenner anbefalede makkerparret at droppe ideen. Sportsbranchen var hård, og der var mange om buddet, lød de bange anbefalinger på. Men de to iværksættere holdt fast i deres ide og underskrev det lille butikslejemål på Østerbrogade 19 i oktober 1995. Per sagde sit job op ved det amerikanske firma, og Lars fortsatte i sit arbejdsvirke for at kunne beholde en indtægt indtil butikken kunne bære to lønninger. De to løbeherrer knoklede for at få istandsat, indkøbt og gjort klar til åbning. D. 18. januar 1996 slog Marathon Sport dørene op for første gang. De to herrer var iklædt matchende hvide skjorter med logo. Dagen var en succes, da flere kunder kunne se ideen i at købe udstyr i en løbebutik stiftet af løbere. Succesen førte til åbningen af den anden butik i 2000 på Frederiksberg og flytningen af det lille butikslejemål på Østerbrogade til et større lejemål på hjørnet af samme gade. Senere i 2009 flyttede lejemålet på Frederiksberg til den lokation, som butikken ligger på i dag Åboulevard 1. Med udsigt til søerne er Marathon Sports to butikker placeret med øje for Københavns løbere, så vejledning og nyt udstyr aldrig er længere væk end en hyggelig løbetur rundt om byens rolige søer.

MEDVIND TIL DANMARKS LØBERE

Gennem tiden har Marathon Sport sat forgreninger ud i løbeverden. På trods af, at Lars i 2000 valgte at trække sig ud af projektet til fordel for et nyt jobtilbud, formåede Per at føre konceptet om en kvalitetstro løbebutik videre.

Igennem 20 år var Marathon Sport sponsor og leverandør af startnummer til alle Spartas løbere i samarbejde med Nike. Gennem årene er flere danske eliteløbere blevet støttet af Marathon Sport.

Ideen med Marathon Sport er og har altid været at skabe glæde for andre løbere – i deres hverdag, konkurrencer og løbedrømme. Om dit mål er at gennemføre en 5 kilometer eller løbe under 3 timer på en maratondistance, så står løbeengagerede ansatte klar til at hjælpe og vejlede dig i en af vores butikker. Vi brænder for at videregive vores glæde for løb.

VORES BUTIKKER

 • ØSTERBRO

  Østerbrogade 19
  2100 Købehavn Ø

  Man - fre : 10:00 - 18:00

  Lørdag: 10:00 - 15.00

  Søndag: Lukket

 • ÅBOULEVARD

  Åboulevard 1,

  1635 København V

  Man - fre : 10:00 - 18:00

  Lørdag: 10:00 - 15.00

  Søndag: Lukket