Sjælen af Semi de Paris mærkedes og sås overalt – man skulle ikke lede længe efter den. Franskmændende var klar til fest og løb i gaderne. Og det var vi også! Det var en sand fornøjelse at tilbringe weekenden i Paris.

For mindre end en måned siden var vi heldige at erhverve os et race number til Paris halvmarathon – Semi de Paris. Der var således ingen af os, der havde gjort os de store forberedelser op til, hverken i form af træning, kost elller påklædning. Men det skulle alligevel vise sig af tre ud af os fem der rejste sammen slog uventet PR.

Fra Kastrup til Charles de Gaulle

Jeg rejste med de skønneste mennesker. En håndfuld pacere og coaches fra adidas Runners of Copenhagen. Vi mødtes i Kastrup Lufthavn fredag formiddag. Forventningerne til hvad weekenden skulle bringe var tårnhøje.

Fitbit Semi de Paris Village: Da vi fredag middag ramte Paris tog vi direkte til expoen – Fitbit Semi de Paris Village. And then everything was getting real! Der er noget helt magisk over at hente sit race kit, for da ved man, at the finishline is coming closer. Der var ingen kø på expoen, så det tog ikke mange minutter at få udleveret vores race numre. Herefter blev vi ledt ind på en stor, flot og velrepræsenteret og i det hele taget meget professionelt opsat expo.

Sightseeing Paris: Da pligterne allerede var overstået fredag eftermiddag betød det, at vi havde fri leg om lørdagen. Vi startede dagen med at jagte kaffe og crossainter, og herefter fulgte vi ellers bare lugtesansen. Inden vi havde set os om, havde vi både sat tænderne i en kanelsnurre, som godt kunne konkurrere med Meyers (so sorry to say) samt anden og tredje croissant. “Vi skal jo løbe i morgen” – dejligt at have en undskyldning for at smage på det hele. Ind i mellem croissanterne shoppede vi. Paris har i århundrede været anset som hele verdens modemekka. Her bliver der skabt mode og sat trends, og man kan naturligvis ikke besøge Paris uden at shoppe – så det gjorde vi.

Semi de Paris 2017

Søndag tidlig morgen. Op før solen. Morgenmad og kaffe. Adskillige toiletbesøg. Stemningen var høj i den lille franske lejlighed, hvor der herskede en grad af både spænding, nervøsitet og glæde på en gang. Den officielle race start var kl. 9.00, og her blev eliten sendt afsted ud på ruten. Vi andre blev sendt afsted i forskellige startgrupper, og krydsede startstregen mellem 5 og 30 minutter efter eliten.

Vi havde prøvet nyt denne gang. Vi carboloadede på croissanter og det lader rent faktisk til at virke. Joakim Korslund, digital medarbejder i Marathon Sport, løb i mål efter kun 1 time og 20 minutter i de franske gader. Om det var croissanterne eller hans træningsflid må være op til jer læsere at vurdere, og hertil kommer lidt ekstra info. Jeg havde nemlig spist de selv samme croissanter og løb i mål efter 1 time og 45 minutters sightseeing i Paris.

Joakims meget imponerenede tid er blevet bemærket af en række mandlige løbere, og om hans præstationer svarer han kækt og ydmygt, at han skulle skynde sig hjem og have noget tørt og varmt tøj på.

 

Mange hilsner,
Mathilde
Løbeekspert i Marathon Sport