Af Maren Elise Skjerlie Gilling

Jeg kender mest Anne Mini Hviid fra Instagram og som sponsorløber for Marathon Sport. Populær, ung, hurtig, voldsomt lækker og med en meget dejlig kæreste. Hun er et af de mest kendte NBRO ansigter, og hun ser altid skarp ud. ”Hipster-pigen fra Nørrebro er sikkert vildt overfladisk og irriterende”, tænkte jeg. I mødet med Anne gør hun med det samme mine tanker til skamme. Hun er alt andet end overfladisk og irriterende. Tværtimod fremstår hun som et reflekteret, følsomt og varmt menneske. Vi mødes på en trendy café på Nørrebro. Selv kommer jeg direkte fra et skidt møde og er i voldsomt dårligt humør. Så dukker Anne Mini op – storsmilende og sommerlækker. Jeg fortryder straks min påklædning og mine manglende designersolbriller.

 

NBRO-magien

Anne har en fortid som håndboldspiller i Viby. Den lille, hurtige playmaker spillede i landets næstbedste række, men har nu byttet håndboldsko ud med løbesko. Da hun flyttede til København, fandt hun hurtigt ud af, at løb var mere foreneligt med arbejdet. Det er nu 5 år siden, hendes kæreste fik hende lokket med til træning i NBRO. Hun blev hurtigt bidt af løb og tilskriver NBRO en stor del af æren for dette: ”NBRO har været enormt vigtigt for mig, og jeg er så taknemlig for, at jeg er blevet en del af det. Det, at jeg kan dele mine succeser og gode tider med mine holdkammerater, er så vigtigt for mig. Det forstærker hele oplevelsen”, siger hun. NBRO er stille og roligt udvidet til nu at bestå af en fast kerne på 300-400 stykker. ”Mange i NBRO er blevet meget hurtigere og er nu tilhørende sub-eliten, men det er stadig det sociale, der er i fokus. Vi er meget tætte og meget sammen”, smiler Anne Mini. ”Gennem NBRO er jeg blevet eksponeret for mange forskellige typer og personligheder, som jeg måske normalt ikke ville være blevet venner med. Vi har alle forskellig bagrund, historier og begrundelser for at løbe. Fælles er, at vi vil hinanden og fællesskabet. Hver og én tilfører de noget positivt i mit liv”.

Et tæt bånd

Anne Mini er en af de hurtigste kvinder i NRBO, og hun bliver ved med at udvikle sig som løber og opnå bedre resultater. Anne Mini bliver trænet af tidligere eliteløber Maria Sig, og dét samarbejde har i den grad rykket ved hendes tider og præstationer: ”Efter jeg fik Maria tilknyttet som træner, er der blevet langt større kvalitet over min træning”, fortæller Anne Mini. Når vi taler om Maria og deres samarbejde, står det meget tydeligt for mig, at de to har noget helt særligt. Det handler ikke blot om løb, træningsplaner, pulszoner og PR. ”Jeg har fra den første mail, vi skrev til hinanden, følt mig tryg ved hendes store faglighed, men vigtigst af alt, så er jeg tryg ved hende. Hun ser mig, respekterer mig og forstår mig. Hun giver mig så uendeligt meget. Gennem mine præstationer, føler jeg, at jeg kan give noget tilbage til hende. Hun fortjener al den ros og anerkendelse, hun kan få”.

World Marathon Majors

Sammen med sin kæreste, Anders Rømer, har Anne Mini nu fuldført The Major. ”Mit liv er gået fra solrejser og skiferie til løberejser med Anders”, siger Anne Mini. World Marathon Majors består af Tokyo, Boston, London, Berlin, Chicago og New York marathon. ”Det er en fantastisk måde at opleve verden og nye byer på. Det er som om det bliver mere udtryksfyldt, når man har løbet i gaderne. Byen kommer ind under huden på én, og man får også et godt indtryk af menneskerne i byen. Hendes største oplevelse var at løbe marathon i Bostons overfyldte, trange gader. ”Det er, som om hele byen hepper og klapper på én, og man har virkelig følelsen af, at man bliver båret frem”.

Fashionista

Anne Mini ser altid skarp ud i sit tøj. ”Lækkert løbetøj giver mig et kæmpe motivationsboost. Farvekombinationen er også meget vigtig. Hurtigt løb kræver også hurtigt tøj”, smiler hun. Jeg mindes, at jeg så hende i en lille mørkeblå løbetrusse til Tokyo Marathon. ”Det er som om, jeg får lyst til at løbe hurtigt, når jeg har det rigtige tøj på”. 

 

Jeg pakker min bog og pen i tasken, krammer Anne Mini farvel og sætter mig på racer for at flyve hjem langs Søerne. Jeg har glemt alt om mit dårlige møde tidligere på dagen. Jeg smiler. Jeg tænker, at Anne Mini er noget helt særligt. Hun er passioneret og kvik. Hun er nærværende. Hun er et stort menneske i en lille, stærk og veltrimmet løbekrop. Hun er Anne Mini!

 

Tre af Anne Minis favoritter

http://shop.marathonsport.dk/lobetoj/nike-breathe-tank-dame-170474.html

http://shop.marathonsport.dk/lobesko/nike-zoom-fly-dame.html

http://shop.marathonsport.dk/lobeure/garmin-fenix-5s.html