Denne gang har adidas lanceret en sko kun til mænd: PureBoost DPR.

 

Skoen er udviklet til dig der vil have flere fordele som urban runner, hvor byen er din legeplads. Med PureBoost DPR har adidas udviklet en sko, der er designet til at kunne hjælpe dig i byens pulerende omgivelser, hvor du hele tiden skruer op og ned for tempoet mellem de mange lyskryds og jævnligt skifter retning, når du skal undvige for forgængere. Som skoens navn angiver er Pure Boost DPR et nyt medlem i Boost familien. Skoen er udstyret med den efterhånden meget velkendte Boost sål, som er kendetegnet ved at være et meget støddæmpende skummateriale, der opsamler og frigiver energi, hver gang foden rammer underlaget. Som mange andre løbesko fra adidas har skoen en såkaldt stretchweb-ydersål, som bevæger sig med dine fødder og giver et suverænt greb, når du bevæger dig gennem byen på de mange forskellige underlag.

 

PureBoost DPR har desuden et bredere forfodsdesign, der giver skoen et bedre greb til acceleration og skarpe sving. Skoens knit-overdel består af ét stykke, der løber fra indersiden af midtfoden og rundt på ydersiden af foden. På den måde omfavner overdelen hele foden og giver en fantastisk komfort. Hælkappen er udviklet til at give en god support omkring achillessenen og muliggør, at foden frit kan bevæge sig med skoen.

 

PureBoost DPR er med sin vægt på 258 g lettere end Ultra Boost, som vejer 312 g. Pure Boost DPR er desuden forskellig fra Ultra Boost ved, at den for det første har et lavere stake height, men tilmed et lavere drop. Denne forskel mærkes tydeligt ved, at man får en bedre race feeling i Pure Boost DPR, fordi man får bedre kontakt til jorden.

  • UltraBoost: stack height 29 mm /19 mm, og har dermed drop på 10 mm
  • PureBoost DPR: stack height er 24 mm / 16 mm, og har dermed et drop på 8 mm

Hvad betyder drop og stake height?

Stake height er et udtryk for, hvor langt din hæl eller forfod har ned til jorden. Det er givetvis bestemt ud fra hvor meget skomateriale, der er i de enkelte sko. Mens drop er lig med forskellen mellem hælens højde og forfodens højde. Hvis en sko har et drop på nul betyder det, at afstanden til jorden ved henholdsvis hælen og forfoden er den samme. De fleste løbesko har et drop på 10 mm.