Jasmin Hyldborg

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Hvis jeg skal være helt ærlig, tror jeg ikke, at jeg som udgangspunkt har en ekspertviden inden for noget. I hvert fald ikke endnu. Mit bidrag kommer primært i form af en enorm kærlighed til løb og sport generelt. Det går jeg ud fra, at alle andre ansatte også har. Men ja, ellers kommer mit bidrag nok i form af, at jeg rigtig gerne VIL være ekspert, helst i så meget som muligt!

Min foretrukne løberute

Jeg er vokset op i Virum, og det er faktisk der jeg holder mest af at løbe. Der er et lille skovområde, hvor man løber langs en å på 5-8 km ture. Min første løbetur var langs den å, sammen med min mor, far og søster. Jeg har leget i det område som lille med mine venner, da jeg blev teenager gik jeg derned for at surmule, jeg drak min første øl der og var rebelsk. Jeg elsker at løbe der, fordi der er så mange minder langs den å, så jeg glemmer fuldkommen tid og sted. Jeg kan kortvarigt træde tilbage i min barndom og teenage-år.

Et løb jeg særligt husker

Mit første 10-kilometerløb. Jeg løb det, da jeg var 18 år sammen med min mor. Dengang var jeg ryger og havde røget 5-6 cigaretter om morgenen, fordi jeg var så nervøs! Ikke den bedste forberedelse til et løb.
Det var sindssygt hårdt og jeg kan bare huske, at distancen føltes umulig. Jeg kunne slet ikke forestille mig, at man kunne løbe så langt. Jeg kan huske, at jeg havde taget alt for meget tøj på. Dengang anede jeg intet om løb eller løbeudstyr. Løbet var om sommeren og det var varmt. Jeg havde taget lange sorte tights på og en sort t-shirt i et tykt stof, fordi jeg syntes det så sejt ud. Jeg tror endda jeg havde nogle shorts ud over mine tights fordi jeg havde set nogle seje løbere gøre det.

Den præstation jeg er mest stolt over

Berlin Halvmarathon 2017. Jeg løb det på 1.47 hvilket var 8 minutter hurtigere end mit sidste løb. Det var jeg enormt stolt over. Jeg kastede op ud over en samarit ved målstregen. Det er jeg ikke som sådan stolt over, men jeg er da stolt over at jeg har presset mig selv i en sådan grad, at det har ført til opkast.

Min foretrukne løbesko

Pegasus!!!!! Hvis jeg kunne slippe afsted med det, ville jeg løbe alle mine distancer i dem. Men jeg bruger dem generelt til mine længere træningsture (alt over 5 km). Det er en sko som alle kan have glæde af, hvis man spørger mig. Det er bare en god sko. Og så skader det ikke, at designet er pænt.

PR på diverse distancer

5 K: 23 minutter (løb dhl med min familie sidste år, ellers har jeg ikke løbet offentlige 5km løb)
10 k: 1 time og 2-3 minutter. Har kun løbet ét officielt 10 km løb, dengang jeg var 18 og ryger.
Halvmarathon: 1:47
Marathon & Ultraløb: To be continued..

Mantra

Jeg er kæmpe fan af Harry Potter så jeg har også mit ynglings-mantra herfra: ”It does not do to dwell on dreams and forget to live” -Dumbledoor
Jeg ved ikke om folk kender den historie om en sulten dame, der sidder foran et figentræ. Træet symboliserer hendes liv, og hver figen er en mulighed, med dertilhørende muligheder, en figen er en mand og børn, en figen er karriere, en er en bestemt hobby etc etc. Hun er så sulten, at hun ikke kan beslutte hvilken figen hun vil spise og det gør hende handlingslammet. Til sidst rådner alle figenerne og falder til jorden. Det er lidt sådan jeg forstår ovenstående citat. Ved ikke om det er sådan det skal forstås. Men synes det er meget rart at minde sig selv om nogle gange.