Anna-Katrine Johansen

Mit særlige bidrag til Marathon Sport

I Marathon Sport bidrager jeg med min store passion for løb. Jeg har løbet mange løb og holder meget af at give mine løbeoplevelser og viden om løb videre til andre der elsker det lige så meget som jeg selv gør.

Jeg bidrager særligt med viden om motivation, gode løberuter, de helt rigtige løbesko der passer netop til dig. Jeg er altid klar med gode råd om løbeudstyr, ure, det rigtige tøj, skader, genoptræning eller restitution.

Foretrukne løberuter

Min foretrukne løberute er særligt hjemme i Vallensbæk hvor jeg bor. Jeg elsker at løbe i skovområder, ved vand og strand. I Vallensbæk og ude omkring Vestegnen er der også forskellige løberuter, både i skov og veje. Der er forskellige ruter som jeg prøver af. Søerne i København har også kvaliteter, der holder jeg også meget af at løbe især fordi der er stille og man kan løbe lidt i sin egen verden. Dyrehaven er også et sted jeg holder af at løbe, det er smukke omgivelser og der er frisk luft og man er fri fra alt bilosen.

Et løb jeg særligt husker

Et særligt løb jeg husker er helt klart CPH Womans Race 2016. Det var første løb med Marathon Sport på ryggen, der var god stemning og gode pacere.

Den præsentation jeg er mest stolt over

Det løb jeg er mest stolt over er Copenhagen Half Marathon d. 18.09.16. Et løb gennem Københavns smukke gader med publikum på hele ruten. Fest og farver og højt tempo hele vejen. Dagene op til var jeg super nervøs fordi jeg døjede med en skade. Jeg havde været skadet i lidt over et årstid og havde ikke trænet optimalt op fordi jeg netop havde mange smerter i ugerne op til. Jeg var udfordret både fysisk og mentalt men alligevel formåede jeg at løbe PR. Jeg løb sammen med min søde kollega Anne-Sofie og med nogle NBRO løbere med en pace på 4.30-4.25 og kom i mål med et kæmpe smil på læben i tiden 1:37:42. Jeg måtte dog bæres af min far over til bilen efterfølgende. En uge efter løbet skulle jeg opereres pga. dobbelt compartment syndrom i begge mine lægge. Mit mål var at løbe løbet med stort overskud og det gjorde jeg på bedste vis. Målet var også at lave PR og det gjorde jeg også selvom det var hårdt og ikke et særligt realistisk mål nu hvor jeg ikke havde trænet optimalt men jeg blev opereret og nu et halv år efter er jeg på vej tilbage i løbeskoene men med lidt mindre fart i benene.

Foretrukne løbesko

adidas Ultra Boost: Jeg ville vælge Ultra Boost til mine lidt kortere ture hvor tempoet godt må presses lidt op.
adidas Supernova: Jeg ville vælge Supernova til mine længere ture hvor tempoet er lavere men hvor intensiteten stadig er høj. Supernovaen er en del fastere end Ultra Boost, så derfor er den god hvis man vil have en sko der sidder lidt fastere om foden på de lange kilometer.
Brooks Ghost 9: Brooks er også en sko jeg ville vælge på mine lange træningsture hvor jeg vil have en fast stødabsorbering, en let sko og en lidt bredere sko, så der er plads til at foden får det varmt. Den er bare god på foden.
Nike LunarTempo 2: Jeg vælger primært Tempo til mine intervaller for at få noget fart i benene med en super let sko men stadig med en rigtig god –og fast stødabsorbering

PR løb/distancer

5k: 21:42
10k: 44:32
Halvmarathon: 1:37:42
Marathon distancen kommer i snart ;0)

Mantra

”Just RUN, run if it makes you happy”