Danmarks helt egen Askepot: Simone Glad

Den gode gamle fortælling om Askepot, som vi kender fra Brødrene Grimms Eventyr og ikke mindst fra Disneys tegnefilmversion, fik nyt liv under DM i Lang Cross lørdag formiddag d. 4. marts. Med tiden 32.44 løb Simone Glad sig til en sejr i DM Lang Cross. Dette gjorde hun vel og mærket med kun én sko på. En bedrift man ikke kan andet end at have dyb respekt for. Og en bedrift der gør, at vi i Marathon Sport har valgt at tildele hende titlen Månedens Løber Marts 2017.

Den fortabte pige med en vilje så stærk

De fleste har nok en ganske fast forestilling om, hvem Askepot er, og hvordan fortællingen om hende går.

I fortællingen om Askepot udsættes hun for en række prøvelser, som hun skal igennem før hun kan nå frem til sit mål. I nogle versioner af Askepothistorierne får hun hjælp, mens hun i andre må forsøge at klare sig selv. I nogle versioner viser Askepot sig derfor som en ressourcestærk person, der selv handler, mens hun i andre passivt lader sig hjælpe.
der var engang en pige med brune øjne, lyse lokker og en stemme så mild og rar. Hun hed Simone. Simone Glad.

I versionen med Simone Glad som hovedperson hersker der ikke nogen tvivl om, at den stakkels fortabte pige med kun én sko viser sig som en enormt ressource- og ikke mindst viljestærk person, der uden andres hjælp eller tryllestøv løber sig en til en imponerende sejr.

“Når sydafrikanerne kan løbe uden sko, kan jeg også”, sagde Simone efter løbet. Ikke noget pjat. Ikke noget ynk og pynk. Simone er en fighter udover det sædvanlige.

På sin facebook profil skrev Simone Glad følgende beretning kort tid efter, at hun havde sejret: “Det værste mareridt enhver løber kan opleve under et cross country løb er, at miste sin sko. Og det skete i dag. Det var ikke under løbet men, da startskuddet lød. Uheldigvis var der en som trådte på min højre fod, da jeg tog mit første skridt, og da faldt min pigsko af. Jeg fortsatte med at løbe og gennemførte det hårdeste 8 km. cross løb jeg nogensinde har deltaget i.”

I den gode gamle fortælling om Askepot lyder det: hug en hæl eller klip en tå, og netop dette gør Askepots stedsøstre i et forsøg på at gøre fødderne små nok til, at de kan klemmes ned i Askepots glassko.

Hug en hæl eller klip en tå er et dansk udtryk for, at man godt vil give køb på noget for at få noget andet. Stedsøstrene vil gerne give køb på en hæl eller tå, for at kunne passe glasskoen og blive betragtet som skoens ejermand og dermed prinsens udkårne.

Modsat Askepots stedsøstre, der i fortællingen er meget ihærdige efter at få skoen på, da gav Simone lørdag d. 4. marts køb på, at få den højre sko på igen. Hun gav køb på komfort, og sled sig igennem de 8 hård km. med kun én sko.

 

World Cross Country Championships

Kun to dage efter hendes sejr til DM i Lang Cross kunne Simone Glad offentliggøre, at hun skulle repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne i Cross Country i Uganda d. 26. marts. Simone sluttede verdensmesterskabet som nummer 73 i tiden 38.05 minutter. En super flot præstation efter et meget veldisponeret løb i den kvælende varme.

Marathon Sport har udvalgt Simone Glad som månedens løber, fordi hun inspirerer og motiverer andre løbere i hele Danmark med hendes store portion gode energi, enorme viljestyrke og fighter-ånd.

 

Fortsæt det flotte arbejde, Simone!

 

De bedste hilsner fra Team Marathon Sport

Skrevet af Mathilde Have