Berlin Halvmarathon: The fastest Sightseeing Tour in sneakers. Således beskrives løbet på den officielle løbsside, og det kan Team Marathon Sport skrive under på.

Af Line Kremmer

Søndag d. 2. april deltog seks af Marathon Sports ansatte i den 37. udgave af Berlin Halvmarathon – Mathilde, Anne-Sofie, Joy, Joakim, Kasper og Line.

Ligesom Berlin Marathon er Halvmarathon i den tyske hovedstad et eftertragtet løb blandt danske løbere. 3.227 danskere krydsede i år målstregen efter de 21,0975 kilometer, hvilket gør Danmark til den største deltagende nation næstefter Tyskland. Det var da også en sand fornøjelse at møde mange af Marathon Sports kunder samt løbere fra Marathon Sport Running Community på både expoen og på selve løbsdagen.

 

Sol, shopping og shakeout run

En varm forårsbølge skyllede ind over Berlin i den første weekend i april, og Team Marathon Sport satte ind med de sidste forberedelser til søndagens halvmarathon. Fredag morgen begav en del af holdet sig ud på årets første løbetur i shorts og singlet og tilbragte derefter resten af dagen på cykler rundt i Berlin – en oplagt måde at tjekke en del af løbsruten ud på samtidig med, at benene blev skånet. Det kan varmt anbefales.

Med 34.000 deltagere var løbet udsolgt, og som forventet var der om lørdagen allerede kø ved expoen fra morgenstunden. Vi var taget afsted i god tid for at hente vores startnumre, hvilket skulle vise sig at være en god idé. En sådan expo er ikke nem at forlade igen og slet ikke, når man har shoppe-glade piger med. Indrømmet – i Marathon Sport er og bliver vi løbenørder, som aldrig går ned på udstyr.

Senere på dagen aflagde vi adidas’ Runbase Berlin et besøg og deltog i et shakeout run med 2-300 løbere og ingen ringere end den tyske eliteløber, Philipp Pflieger, i spidsen.

 

Ordnung muss sein

Tyskerne er kendt for deres grundighed og orden, hvilket på alle måder skinnede igennem til det meget velorganiserede løb. Lige fra den første indtræden på expoen til det sidste skridt over målstregen havde vi en oplevelse af Berlin Halvmarathon som et løb af høj kvalitet, hvor alt var vel gennemført og godt planlagt.

Startområdet var rigt bemandet med officials, som stod klar til at hjælpe, da vi trods den gode skiltning ikke kunne finde vej. Iklædt orange jakker og kasketter var de nemme at spotte, så Mathilde henvendte sig kækt til en af dem, hvortil han svarede:
“I skal denne vej (…) Øv, jeg håbede ellers lige, at du ville spørge efter mit telefonnummer”

Om det skyldtes Mathildes charme vides ikke, men vi stod da alle klar til start, da startskuddet lød.

Nok er tyskerne et pænt og ordentligt folkefærd, aber wenn sie festen, tanzen und singen, oplever man deres løsslupne adfærd. Der var fest og underholdning i gaden og en flot opbakning fra publikum langs hele ruten. Som NBRO-løber nød Kasper godt af sit eget heppekor, og som han selv sagde: “Beklager – der findes ingen billeder af mig med trøjen på.”

Foto af Sofie Riisgaard

 

Efter P kommer R

På den flade og hurtige rute gennem Berlins gader passerer man som løber en række af byens imponerende seværdigheder: TV-tårnet på Alexanderplatz, Berlins Domkirke, Brandenburg Tor, Siegessäule, Charlottenburg slot, Kurfürstendamm, Potsdamer Platz og Checkpoint Charlie.

Det er ingen hemmelighed, at nogle af Marathon Sports løbere så mere til disse seværdigheder end andre. Mens nogen tilbagelagde de godt 21 kilometer for oplevelsens skyld, havde andre til formål at jage personlige rekorder – og det skulle i den grad vise sig at lykkes. Marathon Sports hvide kenyaner Joakim satte en flot personlig rekord på 01:19:02 og løb i mål lige i hælene på Kasper, som blot var ude på en løbetur i Berlins gader med henblik på at teste sit marathon-pace og krydsede målstregen i tiden 01:18:45. Også pigerne løb i mål med manér, og vi kan afsløre, at der er PR-kage på kontoret til de næste mange dage.

Foto af Ruben Elstner

Vores kollega Joy havde lokket sin datter ud på sit første halvmarathon, og også hun fik tilbagelagt de 21 km. Joy var en ekstra stolt mor den dag.

Løbet blev på herresiden vundet af kenyanske Gilbert Masai i tiden 00:59:57, mens den hurtigste kvinde, kenyanske Joan Melly, løb i mål i tiden 01:08:45.

Opsummerende giver Team Marathon Sport Berlin Halvmarathon topkarakter! Ruten er perfekt til dig, som vil prøve kræfter med de 21 km for første gang – den er flad og hurtig, og du kan være heldig, at vejret er mildt og behageligt. Tilsvarende indbyder ruten til at løbe stærkt, og er derfor ligeledes et oplagt rejsemål til dig, som søger at forbedre din PR.

Vi er at finde i Berlins gader igen d. 8. april 2018 – Mon du også løber med?